Tiramisu reţetă originală, la pahar

de Lavinia in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 16294 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, la pahar
Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua mari(de tara am folosit eu)
  • 6 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 cana cafea concentrata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 15-18 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, la pahar:

Tiramisu reţetă originală

Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.

Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.

Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.

Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.

Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.

Mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.

Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.

Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.

Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.

Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.

Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)

Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală